Hoppa till sidans innehåll

Året med häst - foder och hälsa utifrån hästens behov med Joanna Sätter

2017-07-16 17:08
Välkomna till Stormurs kurs i foder och hälsa med Joanna Sätter den 24/9!
  • Uppdaterad: 2017-07-16 17:38

Innehåll

Året med häst ur ett hälsoperspektiv innehåller bland annat hästens beteende, foderplanering – hur läser man en foderanalys och hur vet jag vad hästen skall äta? Betesplanering, avmaskning, hullbedömning samt smittskydd och kort om smittsamma sjukdomar. Kursen är inte inriktad mot en specifik ras utan öppen för alla som vill lära sig mer om hästens hälsa och foderplanering. Kursen inleds med teori. Efter teoripasset besöker vi ett stall i närheten för att titta och känna på olika hästar hull.

Om Joanna Sätter

Joanna Sätter är hippolog, utbildad på Wången 2015 och gjorde under sista året ett stort fördjupningsarbete på hästars hull och kopplingen till fetmarelaterade sjukdomar som EMS och PPID. Under sista praktikperioden tillbringade hon även tid med professor Anna Jansson på Hólar och undersökte kopplingen mellan hästens hull och blodsocker hos ett stort antal av hästarna på skolan. Förutom ett stort intresse för hästars hälsa och förebyggande vård och skötsel, är Joanna Ridlärare level II, C-tränare och Lokaldomare för islandshäst.

När och var?

Söndagen den 24/9 2017 kl. 10-18. Efter kursen kl. 18-19 finns möjlighet att ställa frågor till Joanna. Var: Hackstavägen 31, Åkersberga

Fika på förmiddagen och eftermiddagen ingår. Medtag egen lunch.

Kostnad: Stormur medlemmar 600 kr, icke-medlemmar 700 kr

Anmälan är bindande och görs till This is a mailto link

Skribent: Camilla Stenemyr
Epost: Adressen Gömd

Reservplats tävling:

Vi har fått många förfrågningar om att sätta upp sig på reservlista till Stormurs tävlingar. Nytt för i år är att vi inte tillhandahåller några reservlistor till våra tävlingar. När nya platser dyker upp kommer vi att meddela detta på Facebook, samt här på hemsidan! Kika därför in med jämna mellanrum så att du inte missar chansen att anmäla dig om du missade ordinarie anmälan!

SM-kval nivå 2 - Tävlingen nu full!

Postadress:
Ryttargruppen Stormur - Islandshäst
Kvarnvägen 3, Anna Kierkegaard
18442 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info