Hoppa till sidans innehåll

Stormurmästerskapen 30 Oktober


Välkomna till Stormurmästerskapen 30 Oktober 2021

 

Nu börjar det dra ihop sig till tävlingssäsongens kanske roligaste tävling; Stormurmästerskapen! Under lördagen den 30 Oktober ska 2021 års Stormurmästare koras. Vinnarna får det ärofyllda segertäcket. Stormurmästare blir de ekipage som har högst uttagningspoäng i kombinationsgrenarna 4-gång och 5-gång för Vuxen och Ungdom. Samt även två stycken lättklass, vuxen och ungdom.

Grenar:           V2, T3, T4, F2, PP1, V5, T8

- I kombinationsgren 4-gång räknas högst poäng i töltgren T3 eller T4 + gångartsgren V2.

- I kombinationsgren 5-gång räknas högst poäng i töltgren T3 eller T4 eller stilpass PP1 + gångartsgren F2.

-I Kombinationsgren lättklass räknas ENDAST poäng i V5 och T8, ingen annan kombination kan vinna lättklass. Du kan tex INTE anmäla dig till V5+T4/T3 och bli stormurmästare lättklass.

För att kunna tävla om titeln Stormurmästare så behöver man vara huvudmedlem i Stormur. Tävlingen är dock öppen för deltagare från andra föreningar. Förutom Stormurmästare så kommer vinnare att koras i alla grenar som vanligt och vi kommer att ha både A- och B-finaler (förutsatt att vi får tillräckligt många startande).

 

När blir det B- och A-final / när slår vi ihop vuxna och ungdomar:

För B-final krävs minst 20 anmälda ekipage (om det sker strykningar efter att startlistorna är gjorda och det då blir färre ekipage så blir det ändå B-finaler, det är antalet som finns när vi lägger ut våra startlistor)

För A-final krävs minst 12 anmälda ekipage (samma regler för strykningar som ovan)

Direktplacering blir det när det är färre än 12 anmälda ekipage.

Vi slår ihop vuxna och ungdomar när vi ser att det blir en final om vi gör det. Om det däremot inte blir final trots ihopslagning så får vuxna respektive ungdomar rida sin klass med direktplacering i respektive klass.

OBS! Om vi inte får tillräckligt stort antal startande i grenen stilpass PP1 (minst 7 startande) så förbehåller vi oss rätten att ställa in denna gren av tids- och kostnadsskäl.

 

Incheckning görs via mail (info kommer finnas i Ryttarbrevet). 

 

Tävlingen beräknas starta ca kl 09.00

Hage kommer finnas att boka, fast eller möjlighet till att bygga egen. Mer info kommer i ryttarbreven.

 

Om tävlingen skulle bli full före sista anmälningsdag så vill vi redan nu informera alla om att vi inte kommer ha någon reservlista. Vi kommer gå ut med info om det kommer strykningar på vår Facebook och hemsidan.

 

Avbokningsregler – OBS Nya regler från 2019-01-01:

Stormur har beslutat att ändra våra avbokningsregler så dom stämmer bättre överens med andra klubbars regler.

Från 1 januari 2019 gäller följande: Anmälan är bindande och det går endast att få tillbaka 80% av avgiften mot uppvisande av veterinärintyg eller läkarintyg. Detta gäller även om avbokning sker före sista anmälningsdag.

 

För frågor och funderingar mejla till: This is a mailto link 

(vi ber er att inte maila/skicka sms eller pm till enskilda personer som ni kanske känner eller som tidigare har hjälpt er med frågor. Det är viktigt att all kommunikation sker via vår gemensamma mailadress ovan).

Uppdaterad: 22 MAR 2021 13:30 Skribent: Alva Värmå
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ryttargruppen Stormur - Islandshäst
Anna Kierkegaard, Kvarnvägen 3
18442 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0700914042
E-post: ordforande@stormur.n...

Se all info